Arbejde adler.

P1040426

Foråret er vokseværkets tid. Med lys og varme bliver der stillet en energi til rådighed, som kan bruges og i naturen bliver brugt på mange forskellige måder. Løgvækster og frø spirer op af jorden, planter og træer ‘springer ud’ – de er jo allerede ude – og sætter nye skud, andre blomstrer og sætter frø, insekterne kommer frem, og fuglene begynder at synge og parre sig og bygge rede, så de er klar till et nyt hold unger. Det er som om, at det sker af sig selv, som det har gjort det i tusinder af år hver gang den kolde vinter er blevet afløst af lys og varme; som om det ikke kan lade være. Ordet ‘forår’ antyder, at det er en forløber for ‘året’, som er sommeren, det tidspunkt, hvor alt er færdigudviklet og modent, og som efterfølges af ‘efteråret’, hvor alt begynder at forfalde og blive pakket ned igen.

Forårets vokseværk kommer, når tiden er inde; når betingelserne er opfyldt, er naturen ikke til at stoppe. Den er et fantastisk udtryk for livets essens: enhver livsforms evne til at skabe forandring for at vedblive med at være den, den er. Stilstand er afvikling og død. Hver eneste livsform har i sig planen for, hvad der skal ske, når de rigtige betingelser opstår. Og så sker det, næsten eller tilsyneladende af sig selv, For de kan ikke lade være, de uendelig mange, der, som styret af en usynlig masterplan, ved hjælp af lyset og varmen forandres og skaber forandringer, så vi mennesker smittes af begejstringen, når vi ser de muligheder, der viser sig.

Og så skaber vi selv forandringer og forandres, for vi er også en del af dette spil. For også vi har muligheder, noget, vi skal, noget, der er vores egenart, noget som blot venter på de rette betingelser for så gennem os af forløses og udfoldes. I realiteten er det det, som vi arbejder på, og det, som gør vores liv til en succes. Også vi har noget vi skal, og det er derfor, at arbejde adler, eller forædler, som måske klinger lidt bedre. Arbejdet består i al sin enkelhed i at gøre det, der er nødvendigt med den samme tilsyneladende lethed, som når en blomst springer ud, et frø spirer og af jorden og langsomt forvandles til en plante og senere blomstrer.

Foråret kan lære os meget om den kunstart, som arbejde i grunden er; forædlingens kunst; arbejde forædler.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *